εκδήλωση

Athens International 2008

ai2008eng.jpg

15-18 Μαΐου 2008

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΓΕΝΙΚΑ

1. Η Athens International είναι διεθνής έκθεση που καλύπτει τέσσερις τομείς (άμυνα, ασφάλεια, τεχνολογία και πολιτική αεροπορία), και θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στη χώρα μας, με στόχο να αποτελέσει σημαντικό θεσμό και να αποτελέσει τομή στο χώρο της προβολής και της ενημέρωσης επί των ανωτέρω αντικειμένων.

2. Μετά από μια μακρά περίοδο αξιολόγησης η “Athens International 2008” τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα οργανώσει σειρά παράλληλων εκδηλώσεων για την καθιέρωση του νέου θεσμού ως «γεγονότος της πόλης» και την προσέλκυση επενδύσεων.

3. Με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, το 10% των κερδών της έκθεσης θα διατεθεί υπέρ των φορέων των οικογενειών πεσόντων αεροπόρων, των φορέων των πεσόντων αστυνομικών, του νοσοκομείου παίδων «Ελπίδα» και άλλων κοινωφελών σκοπών.

ΧΡΟΝΟΣ – ΤΟΠΟΣ

4. Η Athens International 2008” θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 18 Μαΐου 2008, σε στεγασμένους και ανοιχτούς χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Προς τον σκοπό αυτό, η διοίκηση του Αερολιμένα διαθέτει τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, για πρώτη φορά, καθώς επίσης και διαδρόμους για την οργάνωση στατικής έκθεσης αεροσκαφών και την υποστήριξη αεροπορικών επιδείξεων.

5. Αρχίζοντας από το επόμενο έτος 2009, η “Athens International” θα διεξάγεται ανά διετία, χρησιμοποιώντας το υπό κατασκευή νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», ως μόνιμη βάση της. Το Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο θα είναι το μεγαλύτερο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με εσωτερικό χώρο 50.000 τ.μ. και εξωτερικό 90.000 τ.μ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

6. Η “Athens International” ακολουθεί νέες ευρωπαϊκές αντιλήψεις διοργάνωσης και λειτουργίας, ενώ θα λάβει πανευρωπαϊκή δημοσιότητα λόγω της συνεργασίας της με την παγκόσμιας κυκλοφορίας και κύρους International Herald Tribune και την Kathimerini English Edition, «κύριους υποστηρικτές» της “Athens International 2008”, οι οποίες θα δημοσιεύσουν επτά σχετικά ένθετα.

7. Στην Athens International 2008” συμμετέχει μεγάλος αριθμός εταιριών των τομέων της άμυνας, της ασφάλειας, της υψηλής τεχνολογίας και της πολιτικής αεροπορίας, οι οποίες θα εκθέσουν τα προϊόντα και της υπηρεσίες τους σε κατάλληλα οργανωμένα περίπτερα, τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό στεγασμένο χώρο. Παράλληλα, αεροσκάφη και ελικόπτερα θα εκτεθούν σε διάδρομο του αεροδρομίου εγγύς της έκθεσης. Μεταξύ αυτών Eurofighter, Rafale, Aeromachi, Bell, Sicorsky, κ.ά., τα οποία θα εκτελέσουν και αεροπορικές επιδείξεις.

8. Τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης (16/5/08) θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο Defence and Security Summit με τη συνεργασία του Economist, του μόνου φορέα που την τελευταία 15ετία συγκεντρώνει στις εκδηλώσεις του το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, την «ελίτ» της επιχειρηματικής κοινότητας και την ηγεσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

9. Στους «κύριους υποστηρικτές» της Athens International 2008” περιλαμβάνεται και η αμερικανική εταιρία Kroll, η μεγαλύτερη εταιρία συμβούλων επιχειρηματικού κινδύνου, με γραφεία σε 65 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ των πελατών της “Kroll” είναι οι μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως, δικηγορικές εταιρίες, πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνήσεις πολλών χωρών, κρατικές υπηρεσίες και διακεκριμένες προσωπικότητες.

10. Η εταιρία Expansion, η οποία οργανώνει την Athens International 2008”, εδρεύει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στους τομείς της άμυνας, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Κύπρο από το 1990. Μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων της, η Expansion εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και εξειδικεύεται στη διεξαγωγή ερευνών εκτίμησης κινδύνου και στην παροχή στρατηγικών συμβουλών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

11. Πέραν της δυνατότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να επισκεφθούν εν στολή την έκθεση, κατά τις δύο πρώτες ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή), θα διατεθεί ικανός αριθμό προσκλήσεων προς χρήση κατά τις επόμενες δύο ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) οπότε θα επιτρέπεται η είσοδος στο ευρύ κοινό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

· Αλέξανδρο Τάρκα, Πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής

Tel: 210 3605100, Fax: 210 3642260, Email: atark@otenet.gr

· Ιωάννη Παρίση, Ειδικό Σύμβουλο Οργανωτικής Επιτροπής

Tel: 210 3605100, Fax: 210 3642260, E-mail: parissis@amynanet.gr

meimar.jpg
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s