environment · κινητά

ΕΡΕΥΝΑ Πανεπ/μιου Αθηνών: Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Θανάσιμες επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να έχει η χρήση των κινητών τηλεφώνων όπως πιστοποιεί μεγάλη έρευνα του Τμήματος Bιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. H έρευνα ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αλόγιστη χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει από καρκίνο του ακουστικού νεύρου έως μείωση της γονιμότητας, αλλοίωση του γενετικού υλικού και επιτάχυνση του «θανάτου των κυττάρων».Τα πειράματά μας έγιναν σε πειραματόζωα αλλά και σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων υπό πραγματικές συνθήκες χρήσης κινητών», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Κυτταρικής Bιολογίας και Ραδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λουκάς Μαργαρίτης.

H διεξαγωγή πειραμάτων σε ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει, με εξαίρεση μελέτες ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων, μελέτες επιδημιολογικές, ροής αίματος στο αυτί, κ.ά. Oλες αυτές, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταδείξει επιπτώσεις από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτί.

«Tα κινητά είναι επικίνδυνα κοντά στο σώμα (αυτί, τσέπες ενδυμάτων) και για πολλά λεπτά κάθε ημέρα και πρέπει επιτέλους να πάψει ο μύθος ότι δεν κάνουν κακό στην υγεία μας», τονίζει ο καθηγητής.

Oι επιπτώσεις στην υγεία, όπως εξηγεί ο κ. Μαργαρίτης, εξαρτώνται από το είδος του κινητού και συγκεκριμένα από την τιμή SAR (specific absorption rate). Πρόκειται για τον ειδικό ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας που μετράται σε βατ ανά κιλό σωματικής μάζας και διαφέρει από συσκευή σε συσκευή.

Οι παράμετροι επικινδυνότητας

Άλλες παράμετροι επικινδυνότητας είναι η διάρκεια και συχνότητα της συνομιλίας, η συνολική διάρκεια (σε χρόνια) χρήσης του κινητού, η ισχύς της εκπομπής που σχετίζεται με την ποιότητα του σήματος (απόσταση κινητού – σταθμού βάσης), ο τρόπος χρήσης (απευθείας στο αυτί, hands free, Bluetooth).

Όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, εάν το κινητό τοποθετηθεί στο αυτί κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, τότε μέρος της ακτινοβολίας εισέρχεται στον εγκέφαλο και απορροφάται από τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Σε περίπτωση που το έχουμε σε κάποιο σημείο του σώματος, στην τσέπη ή το κρατάμε στα χέρια, τότε η ακτινοβολία θα απορροφηθεί από τα κύτταρα αρχίζοντας από την επιδερμίδα και προχωρώντας προς τα μέσα. «Oι επιπτώσεις και στις δύο περιπτώσεις εξαρτώνται ανάλογα με το ποιους ιστούς θα προσβάλει η ακτινοβολία, την καρδιά για παράδειγμα, ή τα γεννητικά όργανα κ.α.», τονίζει ο κ. Μαργαρίτης.
mobiles_radiation.jpg
Oι μελέτες της ερευνητικής ομάδας που έγιναν σε κύτταρα και σε πειραματόζωα έδειξαν μείωση γονιμότητας, επιτάχυνση της γήρανσης και τελικά της καταστροφής του κυττάρου, ανωμαλία στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, αλλά και ενεργοποίηση πρωτεϊνών που σχετίζονται με βλάβες στο DNA και ενδεχόμενη καρκινογένεση.

Eνα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα, βάσει των μετρήσεων που έγιναν στο εργαστήριο της επιστημονικής ομάδας, είναι πως οι επιπτώσεις από την ακτινοβολία του hands free και του blue tooth είναι μειωμένες έως και μηδενικές.

Όμως, και στις περιπτώσεις αυτές έχει μεγάλη σημασία η θέση στην οποία τοποθετούμε το κινητό κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αφού η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 40 εκατοστών από οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αυτοκόλλητα τα οποία διαφημίζονται ότι παρέχουν προστασία του χρήστη από την ακτινοβολία. Όπως όμως δηλώνει ο κ. Μαργαρίτης, «οι μετρήσεις μας δεν έχουν δείξει κάτι τέτοιο».

Οι επιπτώσεις

Από τα μέχρι σήμερα διεθνή ευρήματα από έρευνες που γίνονται ολοένα και πιο εντατικές, και μάλιστα με ακτινοβολία κάτω από τα λεγόμενα «όρια ασφαλείας», στις πιθανές επιπτώσεις έχουν αναφερθεί (εκτός των πολλών άλλων συμπτωμάτων):

πονοκέφαλοι, κόπωση, απώλεια μνήμης, νευρολογικές διαταραχές, δερματικές παθήσεις, υπογονιμότητα, στείρωση σε άνδρες,  έλλειψη συγκέντρωσης, αϋπνίες, περιπτώσεις καλοήθους όγκου του ακουστικού νεύρου (ύστερα από τουλάχιστον 10 χρόνια χρήσης κινητού τηλεφώνου).

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως όλοι όσοι χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο θα εμφανίσουν κάποιο από τα συμπτώματα αυτά. Πρόσφατες μελέτες που έγιναν στη Σουηδία και στην Αγγλία έδειξαν πως πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν «ραδιοευαισθησία» στις ακτινοβολίες.

Ανασφαλή τα όρια για τις κεραίες

Σχετικά με την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τους σταθμούς-κεραίες βάσης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, κάθε χώρα μπορεί να διαμορφώσει τα δικά της «όρια ασφαλείας» λαμβάνοντας υπόψη τα όρια που έχουν προταθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.O.Y.) και την ανεξάρτητη «διεθνή επιτροπή προστασίας από τις μη ιονίζουσες ακτινοβολίες», αλλά μπορεί
και πρέπει να συνεκτιμήσει τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα. H διακύμανση ανάμεσα στις χώρες είναι πολύ μεγάλη. Tο μεγαλύτερο πρόβλημα για τις κεραίες βάσης υπάρχει στα μεγάλα και πυκνοδομημένα αστικά κέντρα.

«O κάθε κάτοικος έχει το δικαίωμα να μην επιβαρύνεται ούτε με 1 βολτ/μέτρο ακτινοβολίας στον χώρο που ζει και εργάζεται (εξαιρούνται οι επαγγελματικά εκτιθέμενοι) και όχι με 33 ή 45 βολτ/μέτρο που ορίζουν τα ελληνικά όρια ασφαλείας», λέει ο κ. Μαργαρίτης και συνεχίζει: «μελέτες επιδημιολογικές και πειραματικές σε κύτταρα και σε πειραματόζωα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι η ένταση της ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας κάτω από τα όρια ασφαλείας του Π.O.Y, προερχόμενη είτε από κεραίες βάσης είτε από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, είναι επιβλαβής». Eιδικά για τις γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης έχει παρατηρηθεί πως σε κοντινή απόσταση προκαλείται παιδική λευχαιμία και πάλι σε ένταση πεδίου κάτω από τα όρια ασφαλείας. «Στον νέο νόμο (34 31/3-2-2006) θα έπρεπε να είχε γίνει μέριμνα για όλα αυτά», προσθέτει ο κ. Μαργαρίτης.

«Kάτι τέτοιο δεν έγινε. Aπλά ορίστηκε απόσταση ασφαλείας εγκατάστασης κεραιών (300 μέτρα) από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία, γηροκομεία και ψηφίστηκε μείωση της επιτρεπόμενης πυκνότητας ισχύος κατά 30% από ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Η ευθύνη είναι της Πολιτείας, που αποφασίζει για τα όρια, χωρίς να συνεκτιμήσει τα τρέχοντα ερευνητικά συμπεράσματα (1-10 βολτ/μέτρο)», καταλήγει ο κ. Μαργαρίτης.

Αλήθειες και μύθοι για τα κινητά – Παιδί και κινητό

Τα παιδιά, αλλά κυρίως οι γονείς, επιβάλλεται να ενημερωθούν πως το κινητό είναι ένας πομπός που όταν λειτουργεί εκπέμπει ακτινοβολία, σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος.

Είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί τι θα συμβεί σε μεγάλο βάθος χρόνου αν το παιδί χρησιμοποιεί το κινητό πολλές ώρες την ημέρα, όχι απαραίτητα για να μιλά, αλλά για να στέλνει μηνύματα, εικόνες ή βίντεο, ή ακόμη για παίζει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που προσφέρουν οι συσκευές. Σε κάθε περίπτωση, ο πομπός της ακτινοβολίας βρίσκεται στα χέρια του.

Πρέπει να αποφεύγεται τελείως η χρήση του στο αυτί παρά μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και για μικρή διάρκεια (μισό έως ένα λεπτό την ημέρα).

Η ομολογία των εταιρειών

Ακόμα και οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων αναφέρουν στα εγχειρίδια χρήσης πως «αν πρόκειται να χρησιμοποιείτε το κινητό για μεγάλη διάρκεια, προμηθευτείτε hands free ή Bluetooth»… Έμμεσα παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Eνα ακόμη στοιχείο που επίσης αναφέρουν τα εγχειρίδια χρήσης είναι η τιμή SAR που εκφράζει τον ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας από τα κύτταρα (βατ ανά κιλό σωματικής μάζας), όταν το κινητό βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, (δηλαδή όταν βρισκόμαστε σε δυσμενές σημείο σήματος ή μακριά από κεραία βάσης).


Advertisements

10 thoughts on “ΕΡΕΥΝΑ Πανεπ/μιου Αθηνών: Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

 1. Το γεγονός ότι το hands free είναι στο αυτοκινητο δεν αλλάζει κάτι. Ισχύει ότι λέει το άρθρο για τα hadns free. Αρκεί φυσικά να έχουμε την συσκευή του κινητού σε ικανή απόσταση από το σώμα μας (40 εκ τουλάχιστον).

 2. > > >>> OI ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΜΕ 28.000.000 $ΜΙΑ
  > > >>> ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝHΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ DR.GEORGEKARLOS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΟΥΝ
  > > >>> ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ
  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
  > > >>> ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ
  ΟΠΟΙΑ
  > > >>> ΦΥΣΙΚΑ,ΔΕΝ ΑΡΕΣΑΝ……. ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ
  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ
  > > >>> ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
  > > >>>
  > > >>> ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
  > > >>> ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ
  > > >>> ΟΜΑΔΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>> ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 7
  > > >>> ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ.ΟΤΑΝ Η ΚΕΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΚΩΜΕΝΗ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
  > > >>> ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ.
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>> ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ
  > > >>> 18 ΧΡΟΝΩΝ.
  > > >>>
  > > >>> ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ,Η
  > > >>> ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΒΛΑΒΕΣ
  > > >>> (ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ,ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ ΜΕΙΩΣΗ
  ΑΚΟΗΣ,Κ.Τ.Λ.).
  > > >>>
  > > >>> ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ 13 ΕΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 18 ΕΤΩΝ,Η
  > > >ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ
  > > >>> ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.
  > > >>>
  > > >>> ΕΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ
  > > >>> 16 ΕΤΩΝ,ΜΕΤΑ 10
  > > >>> ΧΡΟΝΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 26 ΕΤΩΝ,ΘΑ
  > > >>> ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
  > > >>> 70%.ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>> Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ 1/4% ΤΟΥΕΓΚΕΦΑΛΟΥ (ΚΑΡΚΙΝΟ,ΡΗΞΗ
  > > >>> ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ,Κ.Τ.Λ.)-
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>> ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΚΡΕΜΑΜΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟ ΓΟΦΟ ΤΟΤΕ Η
  > > >>> ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ
  > > >>> ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΣΤΟ ΝΩΤΙΑΙΟ ΜΥΕΛΟ ΠΕΡΝΑ
  > > >>> ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ
  > > >>> ΔΙΑΣΠΑ ΤΟ DNA ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ
  > > >>> ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΕΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
  > > >>> ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΦΟΥ ΤΟ DNA ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ
  > > >>> ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ
  > > >>> ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ
  > > >>ΕΓΚΕΦΑΛΟ,ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ
  > > >>> ΟΣΤΑ,ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ.
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>> Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ
  > > >>> ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ
  > > >>> ΔΙΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ
  > > >>> ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ
  > > >>> (ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ).ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ
  > > >>> ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ
  > > >>> ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>> ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ,ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ
  > > >>> ΚΙΝΗΤΟ ΕΙΧΑΝ
  > > >>> ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ
  > > >>> ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ
  > > >>> ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ
  > > >>> ΚΙΝΗΤΩΝ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30-40
  > > >>> ΧΡΟΝΙΑ,ΟΜΩΣ,ΟΙ
  > > >>>
  > > >>> ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ(ΓΙΑΤΡΟΙ,ΦΥΣΙΚΟΙ,ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ,Κ.Τ.Λ.)ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ
  > > >>> ΟΤΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ
  > > >>> ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ
  > > >>> ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>>
  > > >>> ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ
  > > >>> ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ
  > > >>> ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ
  > > >>> ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ
  > > >>> ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 3
  > > >>> ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ
  > > >>> ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΛΕΠΤΟ ΤΗ ΦΟΡΑ.

 3. Χαίρετε, θα ήθελα να ρωτήσω αν όταν το κινητό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής εκπέμπει εξίσου βλαβερή ακτινοβολία με όταν μιλάμε. Δηλαδή όταν κρατάμε απλά το κινητό στο χέρι μας ή το έχουμε σε τσαντάκι – και όχι στην τσέπη μας κολλητά με το σώμα μας, αλλά σε απόσταση από το γοφό γύρω στα 20 εκατοστά και στραμμένο το πίσω μέρος του προς την έξω πλευρα – είναι εξίσου επικίνδυνο με όταν μιλάμε; Υπάρχουν οι ίδιες πιθανότητες να εμφανιστεί καρκίνος με αυτόν τον τρόπο χρήσης;

 4. Όταν το κινητό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής εκπέμπει σε πολύ χαμηλότερη ισχύ. Περιοδικά εκπέμπει στιγμιαία σε μεγαλύτερη ισχύ όπως και όταν ξαφνικά δεχθεί κλήση. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι ασφαλές να το έχουμε κολλητά με το σώμα μας παρότι πουθενά δεν θα βρούμε αδιαμφισβήτητα στοιχεία για τις πιθανές επιπτώσεις. Από την άλλη, δεν είναι δυνατόν να έχουμε το τηλέφωνο σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 εκ όταν κινούμαστε, με εξαίρεση ίσως το αυτοκίνητο σε συνδυασμό με ασύρματο ακουστικό. Ας κάνουμε τουλάχιστον ότι μπορούμε και ας προστατεύσουμε τα παιδιά αντιδρώντας στην πίεση της μόδας.

 5. Σύμφωνα με την έρευνα το bluetoοth είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ομιλίας μέσω του κινητού τηλ. , θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι συχνότητες που χρησιμοποιεί το bluetooth ειναι βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό , ( 2.4 GHz) καθώς και εάν εκπέπμεται κακόβουλη ραδιενέργεια , ακτινοβολία κτλ. Ευχαριστώ.

 6. Τα ευρωπαικά κινητά (GSM) μπορούν να έχουν τυπική μέγιστη ισχύ από 600 mWatt έως και 2000 mWatt κατά την συνομιλία. Εκπέμπουν σε 900MHz.
  Απεναντίας το bluetooth ακουστικό έχει ισχύ από 1 έως 100 mWatt. Εκπέμπει σε 2400MHz.
  Η διαφορά τους είναι τεράστια καθώς τα 2000mWatt είναι υπερβολικά μεγάλη ισχύς για να την έχεις στο κεφάλι σου.

  Το wifi αντίστοιχα εκπέμπει 35mWatt και το DECT (ασύρματα τηλέφωνα) 10mWatt.

  Φυσικά ΚΑΘΕ ακτινοβολία είναι βλαβερή. Επειδή όμως δεν μπορούμε να κλειστούμε σε σπήλαιο για να αποφύγουμε (σχεδόν) τα πάντα κάνουμε τις επιλογές μας.

 7. Ευχαριστουμε για τις χρησιμες πληροφοριες.Ειχα ακουσει σε μια ερευνα οτι το bluetooth με καλωδιακι(μανταλακι) εχει λιγοτερη εως μηδενικη ακτινιβολια σε σχεση με το απλο blue tooth,θα ηθελα να ρωτησω αν με το bluetooth με το καλωδιακι το εχω μαγκωμενο στην μπλουζα μου δεν επιρεαζεται η καρδια ή οι πνευμονες κτλ?ειναι το ιδιο με το να εχω το απλο bluetooth στο αυτι μου?
  ευχαριστω

 8. Δεν έχω δει σχετικά στοιχεία κάπου. Καθώς όμως η απόσταση από την πηγή ακτινοβολίας είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας, σκέφτομαι ότι το «μανταλάκι» είναι καλύτερο καθώς η πηγή ακτινοβολίας του είναι πιo μακρυά από τον εγκέφαλο, που είναι το όργανο που θέλουμε να προστατεύσουμε περισσότερο. Το ρεύμα που κυκλοφορεί στο καλώδιο από το μανταλάκι είναι τόσο ασθενές που δεν επηρεάζει απολύτως τίποτε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s