νομοθεσία

η χρήση κινητού με το νέο ΚΟΚ

Μεταξύ άλλων, ο νέος ΚΟΚ προβλέπει:

-Χρήση κινητού τηλεφώνου χωρίς ανοικτή ακρόαση, ή άλλων ηχητικών συσκευών, φορητού ραδιοφώνου κλπ, πρόστιμο 100 αντί 65,50 ευρώ και παράλληλη αφαίρεση της άδειας οδήγησης για διάστημα 30 ημερών.

Όχι πως δεν συμφωνώ. Ναι, το κινητό αποσπά την προσοχή και συμβάλλει στην πρόκληση ατυχημάτων. Η αντίρρησή μου είναι ότι μπορώ να σκεφτώ δεκάδες άλλες δραστηριότητες ενός οδηγού που του αποσπούν την προσοχή τουλάχιστον εξίσου: ψάξιμο CD και τοποθέτησή του, αναζήτηση σταθμού στο ραδιόφωνο χωρίς χειριστήριο στο τιμόνι, ψάξιμο πακέτου τσιγάρων και άναμα τσιγάρου, ψάξιμο κερμάτων πριν από διόδια, ανάγνωση χάρτη, χούφτωμα συνοδηγού, συνομιλία με πεθερά στο διπλανό κάθισμα, άνοιγμα μη ηλεκτρικού παραθύρου, διόρθωμα μακιγιάζ, κρεμασμένο χέρι έξω από το παράθυρο, τυρόπιτα, καφές και πολλά πολλά άλλα.

Ο νομοθέτης εξήντλησε όλη του την αυστηρότητα στο κινητό τηλέφωνο και αποφάσισε ότι δεν μπορείς καν να το χρησιμοποιείς (νόμιμα) ούτε με ενσύρματο ακουστικό. Μήπως «ξέρουμε» κανέναν να πουλάει αξεσουάρ τηλεφώνων;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s